Att inreda med innerdörrar

Att inreda med innerdörrar

Det viktigaste när det gäller inredning är att du som bor där känner dig hemma och att inredningen passar vad du tycker om. Men trots detta kan det känna svårt att veta hur inredningen ska gå till. Var ska man börja någonstans? Grunderna är självklart först, som väggar, tak, golv och dörrar. Det svåraste av dessa saker är vanligtvis dörrarna. Som tur är finns det tips på hur du väljer rätt innerdörrar för att ditt hem ska se så bra som möjligt ut.

Det rekommenderas till exempel att du väljer likadana dörrar ifall du har flera rum i en hall. Det skapar nämligen en väldigt fin helhetskänsla ifall du kan se dörrarna samtidigt. Om du har ett rum som sticker ut lite eller som inte passar med de omgivande rummen, som ett hemmakontor, kan du välja en glasdörr. Det finns flera olika typer av innerdörrar att välja mellan. Men det allra viktigaste är att du är nöjd.

Pardörrar

Om du har ett stort vardagsrum som ligger intill en matsal kan det se väldigt maffigt ut med pardörrar. De gör inredningen lyxigare och är perfekt ifall du vill ha möjlighet att stänga mellan de två rummen, men samtidigt ha möjlighet att sammanfoga rummen genom att öppna dörrarna.

Trädörrar

De flesta väljer helst dörrar som inte släpper igenom en hel del ljud till sovrummen. Trädörrar är då ett bra alternativ eftersom de vanligtvis är bäst när det kommer till ljuddämpande dörrar. Vill du ha trädörr till ditt badrum måste du dubbelkolla att den dörr du väljer klarar av lite väta.

Innerdörrar med glas

Till kontorsrum är det vanligt att välja en innerdörr som består till stor del av glas. Dessa gör det lättare för dig att se igenom ifall du är osäker på om personen i kontoret är upptagen med någonting eller inte. Glasdörrarna kommer även bidra till att du får ett ljusare och mer öppet hem.

Skjutdörrar

Bor du litet men gärna vill ha några innerdörrar kan du ta en titt på skjutdörrar. Dessa tar inte upp speciellt mycket plats eftersom den skjuts till sidan, eller in i väggen, istället för utåt.