Inredningstrender just nu

Inredningstrender just nu

Trender inom inredning är något som kommer och går hela tiden. Men det viktigaste är att du trivs med ditt hem. Trots det är det många som lägger stor vikt vid att välja inredning efter vad som är trendigt just nu och därför har vi i det här inlägget valt att gå igenom några av de största trenderna inom inredning.

Sammet

Ett av de trendigaste materialen att inreda med är sammet. Sammet kan användas både på kuddar, gardiner och för att klä möbler med. Sammet är ett mjukt material som kommer i flera olika färger. Du kan köpa inredning av sammet i inredningsbutiker. Det finns också olika varumärken som gör inredning med bland annat sammet. Ett bra exempel på det är varumärket Svanefors som säljer inredningsprodukter till ett bra pris.

Posters

Om du bara ska satsa på en sak för att göra ditt hem mer trendigt så är det en eller flera posters du ska investera i. Posters kommer i olika motiv och storlekar och de kostar inte särskilt mycket. De är enkla att byta ut och variationsmöjligheterna är stora. Du kan låta dina posters hänga var för sig, eller så kan du skapa din egen tavelvägg. En tavelvägg består av dina posters, tavlor och fotografier du samlat på en vägg. På internet finns det flera bra guider på hur du kan tänka när du ska sätta ihop din egen tavelvägg.

Växter

Att inreda med växter är något som både är trendigt och en bidragande faktor till ditt välmående. Det har gjorts en hel del forskning på vilken effekt växter har på oss när vi odlar dem själva och det har visat sig att de med växtintresse upplever att de mår psykiskt bättre. Det finns en hel del olika växter att välja bland. Både de som är lättskötta och de som kräver en del kunskap för att hålla dem levande. Oavsett vilka växter du väljer att ha i ditt hem är det en bra och snygg inredningsdetalj som dessutom får dig att må bättre. När du investerar i växter investerar du både i dig själv och i ditt hem. Men om du är en sådan som aldrig lyckas hålla dina växter levande finns det ändå möjlighet för dig att vara trendig och ha växter i din inredning. Då köper du istället de växter och blommor som är torkade och sätter dem i en snygg kruka eller en vas.

Second hand

En annan sak som är trendigt just nu på alla plan är second hand. Många väljer att köpa sina möbler och inredning på second hand för att det känns bättre både för miljön och för plånboken. En del tycker att det känns svårt att hitta inredning på second hand och det kräver att man har ett öga för det. Men bara du vet vad du letar efter och kan se potentialen i gamla möbler kommer det bli lättare för dig att hitta inredning på second hand. Förutom att du kan hitta inredning kan du även hitta textilier du kan använda för att till exempel klä om slitna matstolar med.