Detta ska du tänka gällande tavelvägg

Detta ska du tänka gällande tavelvägg

Trots att det gått en inflation i tavelväggar så verkar de inte bli mindre populära. Kanske har du själv tänkt på att sätta upp en sådan någonstans i ditt hem? Det roliga med en tavelvägg är att du har möjligheten att vara väldigt personlig och att du enkelt kan göra förändringar genom att byta ut ett eller flera motiv. Du får dessutom chansen att vara väldigt kreativ och leka med former och färger. Vi ger dig de bästa tipsen för att lyckas så bra som möjligt med din tavelvägg.

Vilka motiv ska jag välja?

Det roliga med en tavelvägg är att du enkelt kan skapa ett tema med de motiv du väljer. Du kan till exempel ha ett resetema eller djurtema. Utgå från dig själv och välj motiv som du gillar. Hos https://dearsam.se/ kan du enkelt klicka hem flera posters i olika storlekar som får en given plats i din tavelvägg. Du kan klicka dig runt på allt från djur och fashion till kartor och musik. Du kan även köpa tillhörande ramar om det behövs. Dessa kommer i flera olika storlekar så du enkelt kan blanda och skapa liv i din tavelvägg.

Tänk på att tavlorna ska passa med dina möbler

När du beslutar om var tavelväggen ska hänga måste du även ta hänsyn till dina möbler. Om de till exempel ska hänga över en soffa eller byrå så bör de inte hänga för nära kanten. Det ska inte kännas som att tavlorna kan ramla ner i huvudet på den som sitter i soffan. Tänk också på färgvalet när det kommer till dina tavlor. Det är viktigt att det inte skär sig med resten av möblerna i rummet. Välj istället något som matchar och som lyfter hela rummet på ett bra sätt.

Blanda olika typer av motiv

Även om du vill ha ett tydligt tema på din tavelvägg behöver du inte vara rädd för att blanda olika motiv. Om du till exempel ska köra på resetemat kan du ha bilder på olika platser, bilder med text och bilder med kartor. Du kan också blanda olika storlekar på ramarna eller strukturer på bilderna för extra rörelse. Titta gärna på inspiration på nätet för att se hur andra har gjort. Det finns många olika sätt du kan hänga dina tavlor på, så var inte rädd för att experimentera. Ett bra tips är att ta hjälp av en kompis eller vän så denne kan se hur tavlorna kommer sitta innan du börjar spika i väggarna. Glöm inte heller bort att det är väldigt enkelt att flytta om en tavelvägg om du skulle tröttna.