Så vardagsstädar du hemmet som ett proffs

Så vardagsstädar du hemmet som ett proffs

Hemmet kommer sällan till sin rätt när det är smutsigt och rörigt, inte ens dina bästa inredningsknep till trots. Det är inte alltid det finns tid att städa i den utsträckning du önskar, men med följande proffsknep kan du enkelt hålla hemmet rent och snyggt nästan oavsett hur stressig veckan är i övrigt.

Städa undan prylarna för att åtminstone ha det prydligt

När disk och tvätt ligger framme ser hemmet rörigare ut än vad det i själva verket är, så även när många prylar är kastade runt om i rummet. Om du så bara lägger ner tiden på en enda sak under veckan, försök att städa undan så många saker du kan så att helhetsintrycket ändå är prydligt. Du kommer trivas bättre, vi lovar.

Gör en städlista och ge städningen 15 minuter per dag

15 minuter per dag åt städning, när man sätter små mål känns det genast överkomligare. När du har ont om tid kan just de 15 minuterna åstadkomma stor förändring. På denna korta tid hinner du göra en hel del, som att just röja undan eller damma av i ett rum.

Att göra en städlista kan också vara ett sätt att snabbt ta kommandot över hemmet, liksom att påminna dig själv om de där småsakerna du egentligen vill ha gjorda. Skriv upp allt från att plocka ut diskmaskinen till att damma vardagsrummet på listan.

Det räcker att skriva upp en liten syssla per dag, tänk dig de 15 minuterna, för att undvika att senare överrumplas av det enorma städberget som byggts upp under veckorna. Att göra småsysslor kan kombineras med att anlita hemstäd för ordning och reda.

Ta del av proffsstädarnas bästa tips för snabbstädning

Om du nu väljer att snabbstäda varje dag – hur kan du då lägga upp städningen? Nedan följer proffsens bästa knep:

  • Börja i hallen genom att röja bland ytterkläderna och att dammsuga upp smutsen på golvet.
  • Snabbstäda även i badrummet genom att torka av toaletten, handfatet och spegeln. Byt eventuellt handdukar och fyll på med tvål.
  • Stäng dörren till sovrummet om det ser rörigt ut därinne och du väntar besök. Du måste trots allt inte bädda sängen varje dag.
  • Plocka undan onödiga prylar och damma av elektroniksakerna i vardagsrummet.
  • Plocka undan disken, ta ut soporna och torka av köksytorna i just köket.
  • Öppna alla fönster och vädra ut rummen.
  • Dammsug golven snabbt, förslagsvis med en sladdlös dammsugare i stil med en Dyson. Då blir det inte så tungt.
  • Ställ fram en vas med snittblommor i köket och/eller i vardagsrummet.