Ge ditt hem och dig själv en make-over

Ge ditt hem och dig själv en make-over

De flesta vet att vår närmiljö påverkar vårt välmående. Detsamma gäller vårt utseende, som ofta är ett känsligt ämne. Vad kan vi då göra för att må bra eller ännu bättre? Ett sätt är att prova något nytt och förbättra det som känns mindre bra. Varför inte inreda hemmet i en lyxig, klassisk stil? I samma veva kan det också vara roligt att ge dig själv en make-over. I den här artikeln tittar vi på hur du kan ge såväl ditt hem som dig själv ett lyft!

Varför piffa till ditt hem och dig själv samtidigt?

Vårt mentala välbefinnande är starkt påverkat av vår miljö. Om du har ett hem som känns tråkigt, oinspirerande eller slitet kan det påverka ditt humör. Man kan till och med känna sig deppig av att bo i en miljö som man inte trivs i.

På samma sätt är även vår självbild av stor betydelse för vårt välmående. Alla människor är fina som de är, men ibland kan det kännas bra att fräscha upp sig eller ändra något som man länge varit missnöjd med. Då kan ett besök på ak.se vara en bra idé.

Att förbättra både ditt hem och ditt utseende kan ge dig mer energi, bättre självkänsla och starkare livsglädje. När du piffar till båda samtidigt får du en dubbelt positiv effekt, så vad har du att förlora på det?

Så piffar du till dig själv

När du är igång och och ger din bostad en ny look kan det vara roligt att även piffa till dig själv. Det kan du göra genom att träna, äta nyttig mat och sova ordentligt. Du kan också besöka kliniken ak.se, där du kan få hjälp med en rad olika skönhetsbehandlingar. Det kan vara något enklare, som en ansiktsbehandling, eller något som ger en större förändring, t.ex. plastikkirurgi.

När du besöker ak.se kan du räkna med professionella läkare som du kan diskutera dina funderingar med. Skönhetsingrepp är inget man bör göra utan ordentlig eftertanke, men i vissa fall kan det vara ett bra val. Läkarna på ak.se har både utbildningen och erfarenheten som krävs för att erbjuda trygga alternativ.

Så piffar du till din bostad

Klassiska möbler

Klassiska möbler, exempelvis i mahogny, är en bra startpunkt. Du kan satsa på stilar som barock eller rokoko, men det är den viktorianska stilen du hittar på bland annat engelska slott och herrgårdar. Det är upp till dig hur pampigt du vill ha det. Detaljer i brons eller mässing kan ge en möbel det där lilla extra, men det får inte bli för mycket. Den klassiska stilen är smakfull och elegant, inte skrikig.

Chesterfieldsoffor

Vad är mer klassiskt än en Chesterfieldsoffa? Den ska helst vara i läder, men det finns också fina alternativ i sammet. Med två matchande fåtöljer får du ett perfekt set till ditt engelska vardagsrum. Satsa gärna på färger som brunt, rött eller grönt.

Växter

Växter kan ge ett rum en rejäl make-over. Det gäller framför allt om du köper flera större växter som du placerar på olika håll i rummet. De skapar genast en fräsch men även klassisk atmosfär. Några bra alternativ är ormbunkar, fikusar, palmer eller citrusträd. Kom ihåg att även köpa till jordnära krukor till växterna.