Förnya i hemmet med dessa knep!

Förnya i hemmet med dessa knep!

Det kan finnas flera orsaker till varför man vill förnya i sitt hem. Det kan t.ex. handla om att man precis har köpt en lägenhet eller ett hus och vill inreda det efter den egna personliga stilen. Men det kan också handla om att man vill fräscha upp, göra fint inför jul eller sommar eller bara vill ändra färgskalor. Att inreda i hemmet är väldigt roligt och det finns mängder med olika inredningsstilar som du kan använda dig av. Den klassiska och minimalistiska inredningsstilen har blivit mycket populär, men det är minst lika vanligt med orientaliskt, bohemiskt eller shabby chic.

Ibland kan det vara så att man känner behovet av förändring i hemmet, men inte riktigt vet vad det är man vill ha gjort eller vad man önskar förnya eller bli av med. Med dessa roliga och smarta knep kan du skapa både stor och liten förändring i alla de rum som du önskar.

Bästa inredningstipsen för alla behov

1. Inred med textilier

Tyger är ett mycket snabbt, enkelt och relativt billigt sätt att förnya i hemmet. Tyger kan du t.ex. använda dig av för att sy nya gardiner, skapa ett eget överkast, dekorera soffan med plädar eller kanske till och med klä om fåtöljen. Köper du metervara kan du oftast komma undan mycket billigare, men då gäller det att du har en symaskin om det är något som behöver justeras.

2. Fräscha upp golven

Golvens utseende kan vara avgörande för hur ditt hem upplevs och därför kan det vara en god idé att se över dessa med jämna mellanrum. Har du fina trägolv som har blivit nötta och matta kan du med fördel anlita golvslipning på Södermalm och få golv som ser som nya ut igen. För plast eller linoleumgolv kan du använda dig av Grovrent för tuffa fläckar.

3. Använd dig av härliga färger

Lite ny färg kan pigga upp vilket rum som helst och färg kan användas till så många olika saker. Med målarfärg kan du måla om väggar och tak, men du kan också ändra färg på dina snickerier eller till och med måla om möbler. Varför inte måla om den tråkiga träbyrån till en vacker och romantisk byrå i vitt? Passa på att byta handtag/knoppar när du ändå är igång.

4. Rensa och byt plats

Om du inte vill köpa nya möbler och lägga ut större kostnader på din inredning kan du istället rensa ut ordentligt. Genom en ordentlig storstädning kan du se till att bli av med saker som du inte längre använder och som du kan skänka eller sälja vidare. Ju mer utrymme du har i bostaden, desto luftigare och större kommer den också kännas. Här vill vi även tipsa dig om att byta plats på saker och ting. Prova att ställ soffan mot den andra väggen eller flytta ut TV:n från sovrummet och in till köket istället. Valet är ditt.