Tips för inredning och husrenovering

Tips för inredning och husrenovering

Om du äger ett hus vet du att hus kräver mycket tid och energi. Men genom att underhålla och renovera när det behövs håller du huset i skick och minskar risken för oväntade överraskningar. Ibland kan dom såklart komma ändå. Tak är en sådan del av huset som kräver underhåll och om du inte gör det kan taket börja läcka. Behöver du hjälp med renovering eller byte av tak ska du anlita takläggare i Uppsala för att få professionella hantverkare som vet vad de gör. Att behöva renovera taket eller byta tak är ingen rolig utgift, men det är inte heller roligt med ett tak som läcker och kan orsaka andra skador på huset. Tänk om du nyss tapetserat om ett rum och att det sedan just efter det läcker in vatten på den nya tapeten – det skulle inte vara roligt. Genom att anlita en takläggare med goda referenser kan du vara trygg i att de levererar hållbara resultat. Tänk på att renovering av taket kan höja värdet på huset. Du kan också använda ROT-avdraget för att komma lindrigare undan.

Förändra inredningen med små medel

När allt underhåll är färdigt för stunden kan du lägga energin på insidan av huset. Har du inte mycket pengar över att lägga på inredning så finns det några tips för att få en helt ny stil hemma med små medel. Men innan du börjar är det bra om du har gjort upp en färdig plan för hur du vill att det ska bli. Se till att ha en röd tråd i inredningsarbetet. Att byta ut textilier är enkelt och kräver inga stora summor. Du kan byta allt från kuddfodral och gardiner till sängkläder. På en del soffor går det att byta klädsel. Att byta klädsel kan ge en helt ny soffa och varför inte byta mattor när du ändå är på gång? Ytterligare ett tips är att byta lampskärmar eller byta lampor. Belysning kan användas för att skapa en speciell stämning och förändra ett rum totalt.

Måla om taket

Att måla om är ett enkelt knep för att göra om atmosfären i ett rum. Om du vill kan du bara måla om taket, det kommer att ge stor effekt. Om taket är i en annan färg än väggarna kan taket upplevas som högre. Vill du göra en förändring med väggarna är ett tips att göra något unikt som att bygga en stor bokhylla, hänga upp unika tavlor eller göra en stor fotovägg i något tema.