Inred med tapeter

Inred med tapeter

Att inreda hemmets väggar med tapeter kan vara lite av en vattendelare; antingen så hatar man det eller så älskar man det. Rätt tapet kan verkligen lyfta ett hem och ge ett mer personligt intryck i jämförelse med om väggarna består av en enhetlig färg. Du kan köpa tapeter både i fysiska butiker och i de som finns online. Tapeter har många fördelar och här kommer några exempel:

Något för alla

Något du snabbt kommer att märka när du går in i en butik som säljer tapeter är att utbudet är enormt. Det finns massvis med snygga tapeter att välja bland, vilket är en stor fördel om ni är flera som ska bestämma vilka tapeter som ska pryda i ert hem. Tapeter kommer i alla sorters färger, mönster och strukturer vilket innebär att det finns något för alla smaker.

Visar vem du är

Dina tapeter kan visa din personlighet. När du kommer hem till någon får du snabbt ett hum om vem personen är om den har inrett väggarna med tapeter. Eftersom utbudet av tapeter är stort kan du välja de du gillar bäst, vilket för andra ger en inblick i din personlighet. Det kan vara allt från enkla färger till flerfärgade tapeter i roliga mönster.

Tapeter som konst

Förr i världen användes tapeter som pampiga bakgrunder till rummen. Idag är utbudet till och med större och det finns många vackra tapeter. Är du en person som inte tycker om att ha mycket på väggarna är det en bra idé att satsa på en snygg tapet istället. En unik tapet kan ge samma känsla som ett konstverk kan göra och du kan vara hur djärv du vill när du väljer dina tapeter.

Använd överbliven tapet till annat

Att använda överbliven tapet istället för att kasta det är mer hållbart. Det blir nästan alltid tapet över när du tapetserar, vilket är en fördel om du tycker om att pyssla. Du kan till exempel använda dina överblivna tapeter till scrapbooking eller klä in skåp i tapet.

Tapet är utbytbart

Tapeter varar inte för evigt vilket kan vara en stor fördel, eftersom många blir less på tapeter när de suttit på väggarna i åratal. De är lätta att byta ut när de börjar att lossna. Om du tycker att det är svårt att tapetsera kan du anlita en professionell tapetserare och det blir garanterat jämnt.

Det går snabbt att tapetsera

Att tapetsera går snabbare än att måla. När du målar behöver du oftast måla flera lager som i sin tur behöver tid att torka. När du tapetserar behöver du först ett lager med tapetklister och sedan är det fritt fram att sätta upp dina tapeter. Det kan vara lite klurigt att få tapetmönstret att passa, men är du noggrann kommer det inte vara några problem. Dessutom luktar det mindre att sätta upp tapeter eftersom du inte behöver några lösningsmedel. Det enda som kan lukta är tapetklistret.