Kreativ inredning och design

Kreativ inredning och design

Att inreda sitt hem professionellt kan vara riktigt roligt och hemmet blir mer tilltalande. Inredning är en form av interiörskonst där man skapar och formar med hjälp av olika färgval, textilier, möbler, mattor, tavlor och dekorationsföremål.

Stil och grunder

Om man planerar att köpa en ny inredning, kan det vara klokt att fundera på vilken stil man föredrar. Det finns en mängd olika stilar som tilltalar olika människor som den lantliga stilen, moderna, klassiska, eller kanske tidlösa? Se gärna över vilka typer av tapetmönster och färger som rummet har. När du är klar med vilken stil som du tycker passar, är det dags att börja inreda. Det finns smarta grundregler i inredning om man vill få ett riktigt snyggt hem. Tänk på kontraster, är rummet ljust går det bra att gärna lägga till lite mörkare detaljer, är rummet mörkt ska man istället lägga till en del ljust.

Textilier och färgval

När man väljer färger kan det handla om allt från färgen på möblerna, till textilier eller på väggarna. Om man behöver måla nytt i sitt rum och behöver målare på Östermalm med omnejd, kan man få professionell hjälp med målning inom stora delar av Stockholm. Med fantastiska tjänster kan man få hjälp med målning både inomhus och till exempel fasaden. Färgval är viktigt och vill man se vilka färger som passar ihop, kan man köpa ett färghjul eller så kallat färgschema. Dessa finns att köpa lite varstans både från färg- och hobbybutiker. Har man en mörk soffa kan man gärna lägga dit ljusare kuddar i annan färg för en snygg kontrast. Lägg gärna lite fler kuddar i soffan med varierade mönster för att skapa en spännande kontrast. Har man ett rum med lite ljusinsläpp ska man inte välja tunga gardiner som är täta, välj hellre gardiner med tunnare typ som släpper in mer ljus. Tänk på att inte välja en för liten matta och den ska vara minst lika lång som soffan eller sängen.

Det ska inte finnas för mycket möbler i ett rum då det kan kännas litet och trångt. Man ska tänka på att ha minst 1 meters avstånd mellan möblerna och variera gärna höjd och form. Belysning är även en väldigt viktig del inom inredning som många säkert glömmer bort. Genom att använda fler punkter av belysning i rummet, blir rummet mer levande och ljust. Använd vägg och taklampor med varmt sken och har man en golvlampa, är det riktigt snyggt att lampan riktar ljuset uppåt mot taket. Vill man att rummet ska få extra dimension, kan man installera snygga ljusramper längst med taket som ofta har ljus riktat uppåt eller åt båda hållen. Resterande inredning kan vara fina föremål som passar stilen, tänk på att inte använda för mycket föremål i ett rum. Att inreda är roligt och kreativt för att skapa just det där drömrummet man alltid velat ha!