Så väljer du rätt soffa

Så väljer du rätt soffa

Soffan är på många sätt den naturliga samlingspunkten i ett vardagsrum. Den ska vara skön att sitta i under flera timmar och ha plats för hela familjen. Utan att överdriva vågar vi påstå att soffan är en av de viktigaste möblerna i hemmet. Därför är det viktigt att du tar dig tid och väljer en som passar perfekt. Först och främst bör du fundera på vilken typ av soffa du vill ha. Ska det vara en hörnsoffa eller klassisk tresitssoffa? Det beror förstås också på hur mycket utrymme du har i lägenheten. Kanske har du redan en soffmodell som du föredrar?

Välj en hållbar designersoffa

När det kommer till möbler som soffor lönar det sig ofta att köpa en lite dyrare modell som håller i flera år. Boconcept är en dansk möbelbutik som har ett stort urval av snygga soffor. Du hittar allt från små 2-sitssoffor till divansoffor. Danskarna är som bekant riktigt duktiga på design och Boconcept är inget undantag. Det är ett anrikt märke som grundades 1952. Här kan du med största sannolikhet hitta din nästa soffa. Du kan dessutom klicka hem den direkt på nätet så levereras den hem till dig.

Hur vet jag vilken storlek jag ska ha?

Ställ dig frågan över hur många som ska kunna sitta i soffan samtidigt så har du svaret. Tänk också på att varje sits är baserad på en vuxen. Barn tar som bekant inte lika stor plats som en vuxen. Om du planerar att utöka familjen i framtiden måste du även ta med det i beräkningen. Sedan måste du förstås ta hänsyn till det utrymme som du har hemma i bostaden. Du kan alltid lägga ut markeringar för att se hur stor plats soffan kommer ta. Då är det lättare att få en överblick om den kommer vara för stor eller inte. Soffan ska helst inte vara för stor då ett rum lätt kan kännas trångt och instängt. Det kan också vara svårt att röra sig som du och resten och familjen vill.

En soffa som passar dig med barn eller husdjur

Om du har barn, husdjur eller båda delarna är det en fördel att välja en soffa som kommer med ett slitstarkt tyg. Dels för att soffan kommer bli mer använd och dels för att barn har en tendens att leka och busa i soffan. Om du vill undvika att eventuella fläckar syns ska du välja ett lite mörkare tyg. En soffa med avtagbar klädsel är enkel att tvätta vilket kommer underlätta din vardag. En mönstrad soffa är också ett bra alternativ. Ett bra material som fungerar för barnfamiljer är polyester. Ta alltid reda på vilket material soffan är gjord i innan du beställer hem eller köper den i butik.