Att inreda när man har husdjur

Att inreda när man har husdjur

Hur ofta har inte husdjursägaren kommit hem till en kompis och njutit av avsaknaden av leriga tassavtryck på golvet, bristen på päls i soffan och ett rent och fint golv? Men det går att ha ett fint hem även om det finns hund och katt i hemmet.

Håll rent

Har du husdjur är det bra att ha ordning och reda, att inte ha allt för mycket saker överallt och se till att det är lättstädat. Det finns några enkla städtips för hundägare som kan vara bra att känna till. Vädra, håll hunden ren och glöm inte ättikan!

Att använda en Posterhängare på väggen gör det mycket enklare att lämna meddelanden, skriva upp saker eller ha en lista med skötselråd framme. Detta kan exempelvis vara ett städschema, ett skötselschema för husdjuret eller bara en glad hälsning till besökaren.

Hur du får ett mysigt sovrum har vi redan skrivit om, men att få till samma myskänsla även när du har husdjur är inte lika lätt. Då gäller det att tänka på material, färger och detaljer. Det får heller inte vara så mycket detaljer att husdjuret kan förstöra nåt eller kan skada sig. Den där vita pläden på sängen är kanske bäst att byta ut mot en lite mer tålig filt exempelvis.

Fokusera på något annat

Ett tips när det gäller inredning är att ha något som tar fokus från hundens päls, ben och leksaker eller vad som nu finns på golvet. Något som skapar atmosfär. Det gör gröna växter. Att inreda med växter är både snyggt och fräscht, samt ger en ombonad känsla. Se bara till att växterna du väljer inte är giftiga växter så att dina djur blir sjuka.

Växter kan lyfta det mesta, de ger till och med lite bättre doft och luft samt ett fuktigare inomhusklimat, vilket är bra för dig. Alltför torr luft retar slemhinnorna och torkar ut.

Placerar du ut väl valda växter på väl valda ställen kommer dina gäster att se växterna istället för en pälstuss här och där, och med växter behöver du inte heller så mycket annat. En fin växt kan vara vackrare än en tavla, och med en lampa över växten blir det en väldigt mysig känsla inomhus.

Städa bort hundhåren, behåll hunden och skaffa växter som mjukar upp atmosfären!