Klassiska skandinaviska möbler

Klassiska skandinaviska möbler

Nordiska designers har alltid varit väldigt duktiga och är kända över hela världen. Under åren som gått så har skandinaviska designers tillverkat den ena klassiska möbeln efter den andra. Många av dessa har du säkerligen hört talas om, eller du kanske till och med har någon av dem i ditt egna hem? Här tar vi en närmare titt på några av Skandinaviens mest klassiska möbler.

Lamino fårskinnsfåtölj

Denna fåtölj är en riktig klassiker som du säkerligen sett en eller två gånger tidigare. Den är både klassisk och stilren och passar perfekt i varje hem. Det var Yngve Ekström som formgav den från första början år 1956. Sedan dess har den getts ut i flera olika färger. Den blev till och med framröstad till årets möbel år 1999, vilket säger mycket om dess storhet. Det är verkligen en ikon som du gärna kan satsa på om du vill ha fina skandinaviska möbler i ditt hem. Priset ligger på mellan 15 000-20 000 kronor beroende på var du köper den. Du kan välja om du vill ha klädsel i fårskinn, tyg eller läder, vilket är ett plus i kanten.

Sjuan

Detta är kanske en av de kändaste stolarna i världen. Sjuan designades av den danska formgivaren Arne Jacobsen och många anser att det är den mest sålda möbeln i historien. Priset för den ligger på cirka 8 000 kronor och du kan få den i flera olika färger. Stolen är framförallt känd för den vackra laminattekniken som Arne Jacobsen utnyttjade till fullo. Än idag tittar designers på denna stol och inspireras när de ska komma på nya möbler. En sådan klassiker måste förstås vara med på vår lista.