Vikten av tavlor i sitt hem

Vikten av tavlor i sitt hem

Ett hus eller en lägenhet blir aldrig riktigt ett hem så länge väggarna är tomma och kala. Det ger oftast ett väldigt kallt och opersonligt intryck som du helst vill undvika. Tavlor är inte bara en dekoration utan ett sätt att uttrycka din personlighet och dina intressen. Det är också ett enkelt sätt att göra om i lägenheten utan att spendera för mycket pengar. Ett bra tips är att välja tavlor som symboliserar platser du vill besöka eller har besökt. Du kan även välja tavlor med fina citat som speglar din personlighet.

Häng upp dem snyggt

Något av det viktigaste när man ska hänga upp tavlor är att de hänger i en bra höjd. Många gör misstaget att antingen hänga dem alldeles för lågt eller för högt. Du måste ta hänsyn till var själva motivet kommer hamna i förhållande till kroken. Be gärna om hjälp från familj eller vänner så någon kan hålla upp tavlan för dig innan du börjar spika.

Fundera på hur du vill att tavlorna ska hänga innan du börjar med upphängningen. Vill du ha en levande tavelvägg eller alla tavlor på en lång rad? Testa lite olika kombinationer för att se vad som passar bäst. Glöm inte heller att köpa matchande och snygga ramar som passar med motivet och väggfärgen bakom. Hos Desenio kan du köpa ramar i flera olika storlekar och färger. Om du till exempel ska göra en tavelvägg kan det vara trevligt att blanda lite olika varianter för att skapa en mer effektfull vägg. Det finns också olika tjocklekar på ramarna, vilket gör att du kan experimentera ännu mer.

Anpassa tavlorna efter rummets storlek

För att få till ett så bra resultat som möjligt är det viktigt att du anpassar de tavlor du köper efter vilket rum de ska hänga i. Det kommer se ganska dumt ut om du hänger flera större tavlor i ett mindre sovrum eller kontor. Här är det istället mer lämpligt att satsa på flera mindre tavlor, gärna med ett särskilt tema. I större rum som till exempel vardagsrummet kan du istället köpa ett större motiv som får stå i centrum. Om du låter en sådan tavla vara rummets stjärna behövs egentligen inte så mycket mer. Ta även god tid på dig att välja motiv så du inte tröttnar efter ett par veckor. Var också försiktig med skrikiga färger om du inte är en person som gillar sådant. Det kan lätt bli jobbigt för ögonen att titta på en sådan tavla under längre stunder.