Så fixar du ditt skandinaviska hem

Så fixar du ditt skandinaviska hem

Älskar du den skandinaviska stilen men vet inte hur du ska få till det i ditt egna hem? Det finns flera tips som du kan ta till för att få till den minimalistiska och stilrena inredningen. Det som är positivt med den skandinaviska stilen är att den är tidlös och alltid funkar. Dessutom är den lika klassisk som den är snygg. Här kommer våra bästa tips på hur du fixar din bostad:

Börja med en ljus bas

Det bästa när man ska inreda är alltid att börja med basen och ska du ha den skandinaviska stilen är det ljusa och jordnära färger som alltid funkar. Att köra vitt rakt igenom hela bostaden är ett säkert kort som aldrig kan gå fel. Du kan även välja en grå eller beige nyans om du vill ha något annat än det vita. Du kan sedan matcha detta med ljusa toner av antingen blått eller beige, till exempel i sovrummet eller ett annat rum som ska vara väldigt lugnt och harmoniskt. Om du vill att rummet ska ha lite snygga kontraster kan du sedan matcha med svarta detaljer. Ett exempel är en svart sängram eller några svarta metallkrukor i fönstret.

Satsa på ljusa träslag

När det är dags att börja inreda satsar du med fördel på ljusa träslag, till exempel när det kommer till matbord och stolar. Skandinavisk stil handlar om hållbarhet och att hylla det naturliga. Några trämaterial som du med fördel kan satsa på är ask och björk. Möblera så enkelt som möjligt och låt möblerna stå i centrum. Du kan sedan matcha med detaljer i andra material som läder och sten. Det brukar bli snyggast om man blandar olika material och bryter av i olika rum.

Mjuka upp med olika textiler

Att använda sig av material och trä kan ge rummen ett ganska hårt intryck. Därför är det viktigt att bryta upp med flera olika textiler så att rummen blir lite mer mysiga och hemtrevliga. Du kan till exempel placera ut kuddar på flera olika ställen samt några mysiga filtar. Tavlor och böcker är andra enkla medel som du kan ta till om du vill skapa lite mer värme i rummet. Då är du en bra bit på vägen för att få till en skandinavisk stil.